Puhdastila

Previous slide
Next slide

Hermetel puhdastilaelementtijärjestelmät

Mitä puhdastilalla tarkoitetaan? Puhdastila on suljettu alue, jossa valvotaan ilmassa olevien hiukkasmaisten epäpuhtauksien pitoisuutta, lämpötilaa, kosteutta ja painettua asetettujen olosuhdevaatimusten mukaan. Puhdastilat muodostavat erillisen suljetun alueen laitoksessa, tai rakennuksessa. Puhdastilassa valmistetaan, tutkitaan ja suoritetaan toimenpiteitä joiden aikana huoneiden olosuhteita, ylipainetta, sekä partikkelien määrää ilmassa voidaan valvoa ja määritellä ohjearvojen vaatimusten mukaan. Hermetelin elementtituotteet ovat CE-merkittyjä standardin EN 14509:2013 mukaisesti.

Kestävä, puhdas ja muunneltavissa oleva puhdastila

Puhdastilan rakentaminen perustuu Hermetel-järjestelmässä siihen, että myöhemmin tehtäviä tilamuutoksia on helppo toteuttaa. Vankat seinä- ja kattoelementit ovat liitettyinä toisiinsa tiiviisti pikalukituksin. Parhaimmat puhtausluokat saavutetaan kun pinnoitemateriaaleina käytetään epoksi- tai polyesteripolttomaaleja ja ruostumatonta teräslevyä.

Tyytyväiset asiakkaamme

Olemme vuosien varrella toteuttaneet mitä erilaisempia puhdastilaratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Lääketeollisuus, elektroniikkateollisuus, sairaalat, elintarviketeollisuus, tutkimuslaitokset ja -laboratoriot, optinen teollisuus, mikrobiologian toimijat ja muu teollisuus, joiden valmistusvaiheissa tarvitaan korkeaa teknologiaa ja puhtautta, kuuluvat pääasiallisiin kohteisiimme.

Lisätietoa puhdastilaratkaisuistamme saat numerosta: (03) 887 470 

Katso tarkemmat yhteystietomme täältä.

Hermetel Clean Room

Hermetel Oy:n Clean Room -järjestelmä koostuu elementeistä, ikkunoista, sekä muista palvelevista komponenteista, jotka tuottavat mahdollisimman vähän staattista sähköä ja joista ei irtoa partikkeleita. Avullamme saat toimivan ja loppuun saakka viimeistellyn Clean Room -järjestelmän. Laadukkaat Clean Room -elementtimme mahdollistavat vaaditunlaisen ympäristön rakentamisen kestävällä tavalla.

Eristystilat ISORO

Hermetel eristystila ISORO (Isolation Room) on uudenlainen tapa rakentaa puhdastilaperiaatteella eristystilan tiiveyttä vaativat seinä- ja kattorakenteet, sulkutilat, sekä pesu- ja sosiaalitilat. Rakenne perustuu modulaariseen elementtijärjestelmään varusteineen. Tilan vaatimat erityisolosuhteet ovat tarkka tiiveys, paloturvallisuus luokka EI 15, sekä tilojen äänieristys. Ovien kulunvalvonta/sulutus-järjestelmät Interock-ohjauksella on järjestelmässä huomioitu.

Leikkaussali OT-CELLA

Hermetel leikkaussali OT-CELLA (Operating Theatre) on uudenlainen tapa rakentaa puhdastilaperiaatteella leikkaussalin seinä- ja kattorakenteet, sekä tekniikan tarvitsema tila salin viereen. Rakenne perustuu erittäin tiiviiseen puhdastila periaatteella tapahtuvaan modulaariseen elementtijärjestelmään. Järjestelmää täydentävät automaattiset liukuovet, tekniikan peittävä ääntä vaimentava alakatto ja tarvittaessa alhaalta tai ylärakenteista tuettu terästukirakenne.

Puhdastilojen seinät

Rakenne perustuu erittäin tiiviiseen puhdastila-periaatteella tapahtuvaan modulaariseen elementtijärjestelmään. Seinään integroitavat kipsilevyt mahdollistavat E15-palovaatimuksen täyttymisen. Seinän pintamateriaalit mahdollistavat puhtaan ja pölyttömän tilan. Suunnittelemamme ja asentamamme puhdastilat ovat paitsi helppohoitoisia ja helposti puhtaana pidettäviä, myös rakenteeltaan vankkoja.

Puhdastilojen katot

Puhdastilojen katot muodostuvat samoista elementeistä kuin seinät. Kattoihin tehdään reikiä erilaisille kattoripustuksille, kuten Hepa-laatikoille ja opotettaville valaisimille, IV-laitteille, putkille ja monitorointitekniikalle. Puhdastilojen katot tehdään aina siten, että niiden päällä voidaan liikkua. Kun huoltotöitä tehdään esimerkiksi sähköistyksiin tai ilmanvaihtoon, ei sitä varten tarvitse astua itse puhdastilaan.

Varusteet puhdastilaan:

Sähköpisterasiointi – sähköpistorasiapohjat ja asennusputket sijoitetaan elementtien sisälle jo asennusvaiheessa mahdollistaen sähköasennusten sijoittamisen piiloon. Lopullisessa toteutuksessa vain rasioiden kannet ovat näkyvissä.

Hermetel-valaisimien suojalasi – valaisin upotetaan kattoelementtiin siten, että lasi on samalla tasolla katon kanssa. Lampun vaihto tapahtuu yläpuolelta siten, että itse puhdastilaan ei tarvitse mennä.

Hepa-suodattimet – Hepasuodattimien laatikot sijoitetaan kattoelementteihin tiiviisti. Suodatinlaatikon ja suodattimen alla, kattoelementin alapuolella, on näkyvissä ilmanhajoituslevy.

Keskuspölynimurointirasiointi – järjestelmämme mahdollistaa piilotetun ratkaisun siten, että vain kytkinkansi jää elementin pintaan näkyville.

Hanakulmarasiointi – kylmä- ja lämminvesipisteiden hanakulmarasiat ja johtojen suojaputket sijoitetaan elementtien sisälle.

Farma-ikkuna – tämä 2-lasinen malli mahdollistaa listattoman liitoksen seinäelementin kanssa. Puhdastilan ikkunaan voit valita myös turvalasin, UV-suojauksen tai palolasin.

Puhdastilojen läpiantokaapit – läpiantokaappien tehtävänä on helpottaa erilaisten tilassa tuotettavien tavaroiden tuotteiden tai papereiden siirtämistä tilasta toiseen. Yleensä kaapin ovien välillä on Interlock-järjestelmä, joka estää ovien aukipitämisen yhtä aikaa sekä luukun kautta tapahtuvan ilman sekoittumisen.

Puhdastilan saranaovet – ovet valmistetaan saman paksuisina ja samoista materiaaleista kuin seinämateriaalit mahdollistaen asennuksen samaan tasoon.

Puhdastilan liukuovet – myös erilaiset ikkunat, lyijylevyt, röntgenovet ja turvaovet ovat mahdollisia. Liukuovet tiivistyvät suljettaessa karmireunaa ja lattiaa vasten tehokkaasti.

Kun kyseessä on puhdastilan rakentaminen – meiltä saat tarvittavat avaimet käteen -ratkaisut!

Hermetel-puhdastilajärjestelmä mahdollistaa hallitut, vaatimusten mukaiset olosuhteet niin lämpötilan, suhteellisen kosteuden, paine-eron, partikkeleiden kuin hiilidioksidin suhteen. Toimiva ja määräysten mukainen puhdastila saadaan aikaan kun ilmanvaihto, puhdastilarakenteet ja rakennusautomaatio toimivat saumattomasti yhdessä.  Kun kyseessä on puhdastilan rakentaminen – Hermeteliltä saat tiiviit ja puhtaat elementtikokonaisuudet avaimet käteen -toteutuksin.

Lisätiedot ja tarjoukset puhdastilaan liittyen:

Ota yhteyttä, niin toteutamme puhdastilaprojektisi tarkalla ammattitaidolla. Liitäthän yhteydenottoosi mukaan kohteesi pohjapiirustuksen sekä puhdastilan vaatimuksia koskevan aineiston. Katso tarkemmat yhteystietomme täältä.