Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin myöntämän RIL-Palkinnon 2017 on saanut InoroomTM-leikkaussalikonsepti. Valinnan teki asiantuntijatuomariston valitseman kolmen finalistin joukosta liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Palkitsemisperusteissa todettiin seuraavasti: ”Inoroom-hankkeen potentiaali vientiin ja innovaatioista ponnistaminen ovat niitä elementtejä, jotka tässä hetkessä ansaitsevat kannustusta palkinnon muodossa. Innovaatio on syntynyt Tekesin rahoittaman tutkimushankkeen myötä. Konseptissa teknologia, rakentaminen ja ihmisläheisyys yhdistyvät tilaan, jota käytetään ihmisen ollessa toisen ihmisen osaamisen varassa.”

Inoroom™ -konsepti yhdistää modulaarisen leikkaussalin edut avaimet käteen -ratkaisuun, jossa yksi toimittaja ottaa kokonaisvastuun hankkeen suunnitteluvaiheesta aina salin loppukäyttäjien kokeman sisäympäristön laatuun asti.

”Potilaille ja henkilökunnalle Inoroom™ tuo viimeisintä teknologiaa edustavat optimaaliset olosuhteet, joissa henkilökunta voi myös tarvittaessa säätää leikkaussalin olosuhteita yhdeltä kosketusnäytöltä käsin. Rakennuttajan näkökulmasta projektihallinta ja riskit puolestaan kevenevät ja rakentaminen nopeutuu”, sanoo InoroomTM -konseptin kehityksestä vastaava Mikael Sokolnicki Haltonilta.

Kilpailun toinen sija jaettiin. Se myönnettiin Eduskunnan peruskorjaushankkeelle sekä Helsingin Sataman Länsiterminaali 2 -hankkeelle.

”Kaikki kolme hanketta ovat upeita näytteitä suomalaisesta suunnittelun, hankejohtamisen ja rakentamisen osaamisesta”, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo.

RIL-Palkinnon voittaja julkistettiin 23.11.2017 Säätytalolla.

InoroomTM -allianssi ja tähänastiset toteutuskohteet

Inoroom™ on kolmen suomalaisen yrityksen yhteinen leikkaussaliratkaisu, jossa hyödynnetään jokaisen osapuolen johtavaa eritysasiantuntemusta omalta alaltaan. Kyseessä on tuotekehityksellinen yhteenliittymä, jossa Halton tuo ilmanvaihtoa koskevat ratkaisut, Hermetel puhdastilaosaamista ja Merivaara leikkaussalijärjestelmän ja sairaalakalusteisiin liittyvää osaamista. Ensimmäiset konseptin mukaiset leikkaussalit on toteutettu Pohjola Sairaala Ouluun keväällä 2017. Lisäksi vastaavanlaisia leikkaussaleja on tehty syyskuussa avattuun Kuopion Pohjola Sairaalaan sekä ensi keväänä avattavaan Turun Pohjola Sairaalaan. Myös Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan Kokkolassa ja Oulun yliopistolliseen sairaalaan on asenteilla uusia InoroomTM-leikkaussaleja.

”OP Ryhmä ja Pohjola Sairaala haluavat olla uusien teknologioiden ja toimintatapojen hyödyntämisen eturintamassa. Uskoimme Inoroom-konseptiin alusta asti, ja on ollut hienoa olla mukana tukemassa suomalaista huippuosaamista eteenpäin”, kertoo rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa OP:lta.

https://inoroom.com

Lisätiedot:

Mikael Sokolnicki, InoroomTM kehitys ja myynti

Puhelin: 050 5700 240